4 principer för att skapa en bra blogg som ger dig affiliate partnerskap

Ju bättre din blogg är, desto fler vill arbeta med dig. Ansedda företag vill bli främjade på en ansedd blogg, och därför är det så viktigt att du skapar en blogg av hög kvalitet som lockar till sig massor av besökare och partnerskap. Det finns många komponenter som utgör en bra blogg, men här är fyra huvudprinciper som avgör din bloggs kvalitet.

1. Ha en lättnavigerad och snygg hemsida

Den första principen vi ska nämna är utseendet av din blogg. Ser din blogg skräpig ut, eller om den känns svårt att navigera, kommer du förlora en stor del av dina besökare nästan direkt. Inte bara är det en sämre upplevelse att besöka en sida som är ful och krånglig men det får också dig att se slarvig ut. Se också till att din hemsida ser bra ut på flera enheter, såsom surfplatta och mobiler.

2. Ge besökare någonting av värde

Detta är förmodligen det viktigaste du kan göra som bloggare eller marknadsförare. Ditt innehåll ska vara värdefullt och erbjuda något som din målgrupp behöver, vill ha eller önskar för att få dem att vilja ha mer av det.

Om du försöker sälja sällskapsspel kan du t.ex. skapa bra, visuella guider till hur man spelar de olika spelen eller annat användbart innehåll för de som gillar sällskapsspel. Det kan vara en guide till UNO eller en lista av de bästa spelen för barn, och så vidare. Om du först ger besökare något av värde är det troligare att de kommer lita på dig och följa dina länkar.

3. Skapa innehåll som människor vill se

Det spelar ingen roll hur bra och informativ din blogg är om ingen bryr sig. Säg att du skriver om hur man gör origami med bakplåtspapper–vem letar efter det? Om ingen bryr sig om ditt ämne eller ens hittar till din blogg är det helt meningslöst att skapa innehållet.

Vissa bra verktyg, som Answerthepublic.com, kan ge dig en aning om vad folk googlar efter och är nyfikna på. Om du kan svara på andras frågor har folk en anledning att besöka din blogg!

Det handlar inte heller bara om vad du skriver, utan också hur du skriver det. Använd personliga historier för att skapa en personlig koppling till läsare och engagera dem genom att fråga frågor och dela intressant statistik som får läsare att tänka till.

4. Undvik tuff konkurrens

Vi säger till exempel att du vill skapa en träningsblogg. Du kanske märker att det redan finns massor av sådana bloggar som riktar sig till unga män, så ditt jobb är att hitta en annan målgrupp för fitnessprodukter. Det skulle kunna vara äldre människor, gravida kvinnor eller någonting helt annat. Dedikera helst hela bloggen till din målgrupp. Om inga andra bloggar är inriktade specifikt på din målgrupp slipper du konkurrens! Om det finns andra bloggar med samma målgrupp men som inte är särskilt bra kan du också prova att skapa din egen, men undvik att skriva en blogg om en eller flera annan bloggar redan gör ett väldigt bra jobb med att skriva om.

Slutgiltiga tankar

Nu har vi gått igenom fyra av de absolut viktigaste principerna för dig som vill förbättra din blogg. Följer du dessa principer är det nästan garanterat att du kommer lyckas! Det tar en hel del hårt arbete, men om du gör det väl är det helt klart värt det. Lycka till där ute!