Twitch affiliate

Twitch affiliateprogram riktar sig till de som idag streamar eller har tänk börja streama innehåll via Twitch. Det kan handla om att du sänder live när du spelar ditt favoritspel eller på annat sätt underhåller via en live stream. Det är mycket jobb att streama, då kan man lika gärna tjäna lite pengar på det.

Streamar du på Twitch idag? Har du tänkt börja streama via deras plattform? I så fall bör du ta en titt på om du skulle passa som Twitch affiliate. Det är mycket jobb och planering för att streama online. Det kanske ser ut som det handlar om att slå på sin stream och bara låta den gå ett tag, men det är så mycket mer arbete än så inblandat.

Oavsett vilken sorts stream du sänder eller har tänkt dig sända så finns det ingen anledning att inte tjäna pengar på dessa. Det kan bli en trevlig belöning för ditt hårda jobb eller en liten bonus där dina tittare visar sin uppskattning för det du gör.

Olika sätt att tjäna pengar

Deras affiliateprogram erbjuder olika sätt att tjäna pengar via ditt streamande på. Dels genom olika prenumerations alternativ, men även genom att du erbjuder rabatter på spel och liknande. Man kan även tjäna pengar genom bits.

Det innebär att dina tittare belönar dig med bits, färgglada ikoner, när de tittar. De betalar för dessa bits och du får en procent på det de betalar baserat på hur många bits du blir belönad med.

Vem kan vara med?

Frågan är om du kvalificerar dig. Du behöver vara dedikerad för att klara kraven, men om du streamar någorlunda ofta så ska det inte vara några större problem.

För att kvalificera sig ska man ha minst 50 följare och sända minst 500 minuter de senaste 30 dagarna, ha sju unika dagar då du sänt samt ha minst tre samtida tittare.

Hur lockar man tittare?

Att få folk att titta på ens stream kan verka svårt. Men genom att först och främst sända något som man själv är passionerad kring har man gjort en stor del av jobbet. Folk känner igen och uppskattar andras passion och vill ta del av denna.

Sen handlar det om att vara kommunikativ kring det man gör. Förklara vad som händer, interagera med dina tittare, låt tittarna vara en del av upplevelsen. Att känna sig sedd är något som alla människor längtar efter.

En viktig del är även att marknadsföra sig själv. Utnyttja de kanaler du har. Det kan vara Facebook, Reddit, Instagram, Twitter eller någon annan kanal där du kan kommunicera ut till din potentiella publik att det är sändning på gång. Att marknadsföra sin stream är lika otroligt viktigt för att få dit tittarna. Har du sedan en intressant stream så kommer ryktet sprida sig.

Hur mycket kan du tjäna på Twitch affiliate?

Precis som med andra affiliateprogram är det svårt att säga hur mycket du kan tjäna. Teoretiskt sätt så finns det inget stopp för hur stora inkomsterna kan bli. Det beror helt och hållet på hur många tittare du kan locka och om du kan omvandla dessa tittare till kunder av de olika produkter du erbjuder via programmet. Alltså exempelvis hur många bits och prenumerationer du kan generera.