Crypto Affiliate

Crypto affiliate marknadsföring har visat sig vara otroligt gynnsamt för många Svenska Affiliates, men det är ganska annorlunda och något mer komplicerat än de mer traditionella affiliate nischer. Om du hittat den här sidan, är chansen stor att du redan har en god uppfattning om vad affiliate marknadsföring är och hur du kan använda den för att tjäna pengar online. Affiliate industrin är framtidsinriktad och anpassar sig kontinuerligt – och det är därför vettigt att affiliates hoppar på kryptovaluta tåget för att öka sina inkomster och rikta in sig på nya marknader. Om du är intresserad av att bli en crypto affiliate i Sverige och vill veta hur crypto affiliate marknadsföring fungerar eller är angelägen om att undvika potentiella bedrägerier, läs vidare så förklarar vi allt du behöver veta.

Alla har hört talas om kryptovalutor – till exempel Bitcoin. Men för att tjäna pengar med ett Bitcoin crypto program eller ett annat system som accepterar betalningar och betalar ut i kryptovalutor, så måste du förstå hur kryptovaluta affiliate program fungerar. Först och främst finns det två olika tillvägagångssätt för crypto affiliate program i Sverige och internationellt, och du måste förstå skillnaden mellan de två.

• Vissa crypto-affiliate marknadsförings program hanterar kryptovaluta betalningar från dina egna affiliates, men gör deras affiliate ubetalningar i standardvaluta som kronor, dollar eller euros.

• Andra erbjuder produkter och tjänster (ofta men inte alltid relaterade till kryptovalutor) och betalar sina affiliate i kryptovalutor också.

När det gäller hur du registrerar dig och arbetar med ett crypto affiliatenätverk är det mer eller mindre detsamma som när du handlar med ett standard valuta baserat affiliatenätverk. Du hittar ett crypto affiliatenätverk du vill ansluta till, så registrerar dig med dem och får sedan tillgång till de affiliate länkar du behöver för att marknadsföra de olika crypto erbjudanden. När dina potentiella kunder vidtar nödvändiga åtgärder återspeglas detta i att den motsvarande provisionen betalas till ditt affiliate konto eller ut till ditt crypto konto.

Nya crypto affiliatenätverk lanseras praktiskt  dagligen, och några av dessa kommer att vara allra redan etablerade affiliatenätverk som valt att även erbjuda köp och sälj av kryptovalutor, samt kryptovaluta trading.  medans andra nätverk kommer att vara helt nystartade företag som uteslutande är inriktade på kryptovaluta nischen. Du bör tillämpa samma stränga urvalskriterier för alla crypto affiliatenätverk som du kanske överväger att gå med, som du skulle göra till något annat affiliate nätverk,för att se till att du får det bästa erbjudanden, har en god chans att tjäna pengar och faktiskt inte kommer att bli blåst av nätverket. Men tur nog har vi här hos Svenska Affiliates redan gjort grovjobbet åt dig, genom att lista de absolut bästa nätverk med de bästa provisioner för affiliates.

Om du är intresserad av att komma in på bottenvåningen med en helt ny kryptovaluta lansering så kanske du vill överväga ICO marknadsföringsprogram för i stället. ICO står för Initial Coin Offering och hänvisar till hur kapital samlas in för ett helt nytt kryptovaluta företag i kryptovalutor. Det finns dock en hög grad av osäkerhet när du gör detta, även med hänsyn till den naturliga volatiliteten och fluktuationer som påverkar kryptomarknaden i allmänhet. Här nedan hittar du ett utmärkt urval av ICO Nätverk som vi är säkra på att du inte kommer ångra om du joinar.

Teoretiskt sett så kan ett crypto affiliate nätverk vara aktivt inom vilken nisch som helst, och antalet crypto nätverk växer hela tiden. I praktiken finns det emellertid några specifika typer av industrier och nischer som fungerar särskilt bra med kryptovalutor, och det är sådana som används mest av crypto affiliate nätverk.

Några av de vanligaste crypto nischerna inkluderar:

• Butiker på nätet som också accepterar kryptovaluta betalningar.

• Online casinon och spel webbplatser – det här är stora affärer i crypto cirklar och kan vara mycket lukrativa.

• Kryptovaluta Exchanges och plånbokstjänster, som handlar med kryptovalutor eller erbjuder konverteringar för användare. Återigen är detta mycket vanligt bland crypto affiliatenätverk.

• Dejting för vuxna där kryptovalutor erbjuder en extra grad av anonymitet för köparen eller användaren. Bitcoin affiliate program helt klart de populäraste av alla kryptovaluta program samt i allmänhet det starkaste och mest stabila. Bitcoin marknadsföring är kanske det säkraste valet när det gäller att bestämma vilket typ av crypto affiliate program som du ska gå med, men som nämnt kan kryptomarknaderna vara mycket flyktiga även i toppen av skalan och kan variera väldigt mycket. En hackning eller annat potentiellt hot kan torka miljarder av värdet på någon kryptovaluta inom några timmar – vilket innebär att dina provisioner du har tjänat i kryptovalutor kan gå från att vara miljon belopp till några ören om du blir utsatt för en hackning. 

När du arbetar med ett crypto affiliate program i Sverige och Internationellt, så måste du tyvärr acceptera detta. Du kan emellertid ta några steg för att skydda dig från att bli lurad eller välja ett olönsamt alternativ genom att lära dig hur du undviker några av de vanligaste bedrägerierna för marknadsföring av crypto affiliate nätverk. Pålitliga crypto affiliate nätverk, lurar inte sina affiliates eftersom det inte finns något värde i att göra det. En duktig affiliate som tjänar pengar, innebär ett affiliate nätverk som även tjänar bra med pengar, så  på lång sikt är det betydligt mycket mer värt att behålla den affiliaten än att scamma på ett par tusenlappar  i provisioner eller falska erbjudanden på kort sikt. Men när crypto affiliate marknaderna växer  så har det även skett ett litet antal bedrägerier som fånga ovetande eller oinformerade crypto affiliates som velat tjäna pengar.

Här är tre av de vanligaste bedrägerierna som du absolut ska se upp för:

Beviljade provisioner

Detta är den vanligaste typen av crypto affiliate scamming, och det är inte exklusivt för crypto affiliate program betalningar. Ett dodgy affiliate system kan misslyckas med att kreditera alla provisioner som du förtjänar eller hitta falska skäl för att neka dina skickade leads, till exempel betalningar från besökare i länder som inte stöds.

Konverteringsfrekvens manipulering

Denvolatiliteten för kryptovalutor betyder att deras värde kan variera mycket mycket snabbt, så du bör överväga att välja ett crypto affiliate nätverk som låser in konverteringskursen vid försäljnings- eller förvärvspunkten. Detta innebär att om du tjänar en provision värd £ 10, förblir dess värde på £ 10, oavsett när den krediteras till ditt konto eller när du drar tillbaka det. Om du inte gör det, kan det aktuella affiliate programmet straffa dig för svängningar – till exempel om dina ursprungliga £ 10 sjunker till £ 8 senare. 

Fly-by-night scammers

Som vi sade tidigare växer crypto marknaden snabbt och nya system kommer in på arenan varje dag i hopp om att ta en bit av kakan. Vissa av dessa är direkta bedrägerier som inte har för avsikt att betala dina provisioner överhuvudtaget, medan andra helt enkelt kan vara dåligt hanterade till den grad att de går i konkurs eller inte har pengar för att betala ut de provisioner du har tjänat. De kan sedan starta ett nytt företag igen en kort stund senare med ett nytt namn och webbplats. Läs alltid det finstilta innan du går med i ett affiliate program för att se de förfaranden och skyddsåtgärder som de har för att skydda dig mot denna typ av risker och överväga att spela det säkert med ett redan etablerat crypto nätverk. Ta hänsyn till dessa potentiella fallgropar när du bestämmer dig för det crypto affiliate nätverk du ska använda dig utav. Tur nog så har vi här hos Svenska Affiliates redan gjort detta åt dig, och du behöver bara välja ett av våra listade crypto affiliate nätverk i topplistan här nedan.