Amazon affiliate

Det finns många typer av affiliateprogram, flera av dem är väldigt bra. När man går med i ett sådant program vill man helst att det ska vara ett välkänt företag som driver det som din publik kommer känna igen. Med som Amazon affiliate får du just detta.

Att gå med i ett affiliateprogram är något de flesta sidor tjänar på. Det är ett sätt att få en andra inkomst på ens sida om man redan säljer en produkt eller tjänst. Om sidan har ett annat syfte är det i många fall den enda inkomstkällan man har via den.

När man går med i ett affiliateprogram så finns det vissa saker man föredrar. Dels att det är ett stort, välkänt företag som ligger bakom programmet, men även att det kommer handla om produkter som passar din sida och din publik. Det är ofta man kommer in på en sida och annonser för helt ovidkommande saker visas, det tjänar ingen på,

Amazons program

Ett bra sådant program är det som Amazon tillhandahåller. Det är den välkända e-handelsjätten som har en världsomspännande affiliateprogram där varor från handelsplatsen visas på din hemsida, dina sociala medierkanaler eller blogg.

Tre enkla steg

Amazon beskriver själva sitt program i tre enkla steg. Man börjar med att registrera sig i programmet. I den processen uppger du information om dig själv och kring platsen där annonserna kommer att visas. När du är klar med det första steget så väljer du ut varor som du vill rekommendera till din publik. Där efter kan du börja tjäna pengar på dessa rekommendationer.

Just att du själv väljer ut vilka varor du vill rekommendera är en otrolig styrka i programmet. Dels för att det finns miljoner av varor att välja mellan (hela Amazons varukatalog) men även då det är du som aktivt väljer ut dessa varor.

Anpassa varorna

Du kan alltid anpassa vilka varor som ska visas. Om vi säger att du har en text där du skrivit om olika byggvaror. Då kan du alltid länka eller genom bilder visa att de kan köpas via amazon. Om du skrivit om leksaker för barn så väljer du ut vilka leksaker du vill länka till.

Om du väljer att sköta det via dina sociala medierkanaler, i fall du har en större skara följare, kan du länka i beskrivningar och texter där. Till exempel om du postar på Twitter om en produkt du tycker om, så länkar du till den på Amazon och får på så sätt möjligheten att tjäna pengar på om dina följare väljer att köpa produkten.

Hur mycket tjänar man på Amazon affiliate?

Hur mycket man tjänar beror helt och hållet på hur effektiv man är i rekommendationerna samt vilka varor man rekommenderar. Som mest kan man tjäna 10% av varans värde. På vissa varor handlar det inte om en procentsats utan en fast summa per köp.

Till exempel för videotjänsten Amazon Prime utgår 2,5 dollar till dig för varje ny kund som registrerar sig via din länk. Genom att studera ersättningarna och de tips Amazon har, så kan du maximera din inkomst via programmet.