4 strategier som kan hjälpa dig att öka trafiken till din blogg

Att få fler besökare till sin blogg är en hel vetenskap. För även om många tycks intresseras av det man skriver om, kräver det mycket tid och engagemang för att bygga en publik.

Det är lätt att bli frustrerad och bara ge upp att blogga om man inte får tillräckligt mycket trafik. Men faktum är att det inte behöver vara svårare än vad man gör det till. Nedan kommer 5 beprövade strategier som kan hjälpa dig öka trafiken till din blogg.

1.    Fokus på bra innehåll

En blogg med många läsare tenderar att skrivas av en bloggare som är kunnig och passionerad om vad hen skriver om. Inlägg som är skrivna från hjärtat är nämligen mycket mer benägna att vara de inlägg som intresserar människor. Just därför är det så viktigt att du skriver om det som du brinner för, om det så är matlagningstrender på TikTok eller världsberömda fotbollsspelare som Lionel Messi och Cristiano Ronaldo. Oavsett vad du skriver om är det viktigt att din personlighet speglas i dina inlägg. Då låter du mer trovärdig och chansen för ökad trafik är därmed större.

2.    Inkludera nyckelord

Nyckelord (från engelskans keyword) är kärnan i Search Engine Optimization (SEO). Ett av de enklaste sätten att generera mer trafik till din blogg är att se till att varje sida på bloggen anammar en sökordsstrategi. Så för varje blogginlägg du skriver bör du inkludera en nyckelfras som du tror att läsarna skulle kunna söka på för att hitta just detta inlägg. Inkludera sedan denna fras i titeln på inlägget, rubriken på inlägget, i inläggets innehåll och i en utvald bild till inlägget och även som en del av sidlänken. Sökordskoncentration som detta hjälper Google att förstå vad inlägget handlar om, vilket i slutändan genererar mer trafik från sökmotorerna!

3.    Integrera backlinks av hög kvalitet till dina inlägg

Förutom kvalitetsinnehåll och många nyckelord bör backlinks finnas integrerade i dina blogginlägg för att generera mycket trafik. Backlinks är länkar från andra hemsidor. Detta är en relativt svår uppgift, eftersom det handlar om att nå ut till andra bloggare/hemsideägare och be dem att inkludera en länk till ditt innehåll på sina inlägg – för att du sedan ska inkludera länkar till dem. Det är ofta en tidskrävande uppgift, men det är en nödvändighet för bra trafik.

När du integrerar backlinks är det viktigt att du samarbetar med bloggar/hemsidor med gott rykte, samt sajter som har något med din blogg att göra. Väldigt många spelsidor letar febrilt efter bloggar som vill integrera deras länkar, så utforska denna marknad om du inte vet vart du annars ska starta.

4.    Marknadsför med sociala medier

Alla vet vilken makt sociala medier har idag. Just därför rekommenderas det att du delar varje nytt blogginlägg över dina sociala medier, inklusive Twitter, LinkedIn, Facebook och Instagram. Om du lägger tid på ditt sociala medienätverk och delar bra innehåll kan dessa medier bli några av dina främsta källor till trafik. Givetvis ska marknadsföringen genomföras med måtta. För mycket marknadsföring kan resultera i att ingen tar dig på allvar.