Adtraction recension

Adtraction använder ett unikt system till sina affiliate. Adtraction har nyligen öppnat upp sin webbplats i Sverige, så de är helt nya på marknaden och inte minst väldigt attraktiva för affiliates och annonsörer. De använder ett unikt spårningssystem som har blivit en patentsökt teknik hos företaget. Genom detta system så kan affiliate länka helt rent “Cleanlink” och få provision för detta. Men även den gamla spårnings tekninken finns kvar för de som vill använda det istället.

Företag som är anslutna till Adtraction får hjälp i sökmotoroptimeringen

Då de har patent på cleanlinks så är det väldigt populärt för företag i Sverige att använda detta affiliatenätverket. Om affiliate väljer att länka med denna tekniken så kommer det att hjälpa i optimeringen (SEO) i sökresultaten för dem företagen. Jag tycker att det är lite konstigt för att detta bryter mot sökmotorerna riktlinjer. Vi får väl se inom en snar framtid vad Google gör åt detta. Det finns flera kända företag som är anslutna till detta bolaget, de flesta har valt att betala via “sale” eller “lead” vilket är ett stort plus.

Supporten är suverän

Snabba svar både via e-post och deras live support. Inget att klaga på där inte.

Sammanfattning av allt vi nu vet om Adtraction är att vi tycker att affiliatenätverket är bra. De kan dock få problem i framtiden med deras patentsökta teknik cleanlink.

Google kan ju helt enkelt plocka bort deras webbplats från deras sökresultat, samt så kan det drabba deras annonsörer också. Men för dig som affiliate är det inga problem, ansök till programmet och tjäna pengar du också som alla andra webbplats ägare gör med Adtraction idag.