Affiliate tips

Välkommen till SvenskaAffiliates.se som är till för dig som har en hemsida eller blogg på Internet! Vi listar alla de tänkbara programmen som man kan tjäna pengar igenom. Du kan även jämföra affiliatenätverken för att se vilket som betalar dig bäst. 

Som affiliate (återförsäljare) till ett eller flera företag på Internet kan du tjäna pengar på din hemsida. Det är de snabbaste sättet att göra så att din hemsida blir en vinstgivande maskin som bara går och går. Vi listar både utländska och svenska affiliate program på denna webbplatsen.

Vad innehåller din hemsida eller blogg?

Vad innehåller din hemsida eller blogg? När du söker efter ett affiliateprogram så ska du rikta in dig på företag som erbjuder produkter till det du skriver om. Du kan sedan lägga upp reklam om det på din sida i form av textlänkar eller banners. Du får sedan betalt av annonsörerna när någon klickar på reklamen (PPC) som heter kostnad per klick.

Eller så kan man välja att få betalat via CPA som är när någon köper något genom din webbplats. Alla affiliatenätverk som vi listar på denna sidan har även en spårningskod (cookies), som hjälper dig som publisher att spåra alla dina klick.

Vi håller just nu på att bygga om denna webbplatsen så att den blir mer användarvänlig. Vi söker därför artikelskrivare till detta projektet som kan skriva om just affiliatenätverk eller andra tips som du använder dig av som affiliate! Välkommen att kontakta oss på support(at)affiliatecentrum.se.

Visste du att många företag är kopplade till flera olika affiliatenätverk, där de erbjuder affiliates olika provisioner? Du förlorar pengar på att inte gå med i alla för att jämför vilket nätverk som betalar mest pengar för ett specifikt företag. Har du inte gjort det innan så rekommenderar vi dig att börja, på ett år blir det mycket pengar.

Genom att ansluta dig till nätverken på denna sidan så försäkrar vi dig att du får betalt! Alla bolagen är beprövade så att de verkligen betalar ut pengar till sina återförsäljare.

Bli en bättre affiliate med dessa tipsen!

Ja, då var det dags att avslöja min hemlighet om hur jag får mer kunder genom min webbplats till andra företag på Internet. Men först tänkte jag berätta lite om vad jag sysslar med. Jag är ägare lite över 25 affiliate sajter som alla är på svenska, jag har nu på senare tid gått in på den amerikanska marknaden för att bygga upp ett litet imperium där också. Jag är också ägare av ett svenskt företag som jobbar med webbutveckling som marknadsföring, sökmotoroptimering och vi erbjuder även kunder webbhotell.

Nu åter till hur man tjänar mer pengar på sin webbplats. Jag har sedan i mitten av 2005 sysslat med just affiliatemarknadsföring och får då säga att det är den bästa metoden om man verkligen vill tjäna pengar på Internet. Det finns inget lättare, man slipper att ge kunder support, skicka varorna eller ha kundkontakt över huvud taget. Man skickar endast sina besökare vidare till andra företag på nätet och sedan hoppas på att de köper något från de. Gör dem det så får ju jag pengar, oftast ge företagen provision och det tycker även jag är bäst. Jag försöker alltid att undvika PPC kampanjer för dessa ger inte lika mycket pengar som CPA.

Så hur gör jag för att mina hemsidor ska dra in mer pengar till mig? Jo, först och främst ska du veta att banners och liknande har minskat dramatiskt de senaste 2 åren. Folk ser helt enkelt inte de på sin datorskärm, det vet att reklamen finns där men ignorera den totalt. Så därför ska du försöka undvika att lägga till det på din webbplats, använd utrymmet till något annat istället.

Överdriv inte med reklamen…
Jag tror säkert att du varit inne på Aftonbladet den senaste tiden, om inte, gå dit nu! Visst var det mycket text och reklam på den? Reklamen kan man säga är deras webbdesign, de har täckt hela sin portal med detta. Det ger inget bra användarvärde för besökaren. Skulle de tagit bort mer än 50% så skulle de troligtvis få in mer annonsintäkter på sin webbplats. Så överdriv inte med detta på din egna hemsida.

Vad är budskapet på din hemsida?
Det du skriver om ska du ha reklam om. Du ska inte lägga till en massa annat trams som inte hör till din hemsida. Använd endast annonsörer som har produkter / tjänster om det du skriver om. Du kommer då att få en högre CTR och tjäna mer pengar. Ett bra alternativ är då att använda Google Adsense som automatiskt granskar innehållet på din webbplats och lägger till relaterad reklam.

Använd textlänkar som reklam
På senare tid, när det har blivit så populärt med bloggar på Internet så länkar många i sina artiklar. Men dock så är de flesta länkarna inte reklam, det är så kallad affiliate länkar cleanlinks som är en vänlig länk för sökmotorerna. Klickar man på en sån så tjänar ingen pengar, inte ens du som länkar till en annan hemsida. För att du ska tjäna pengar på detta ska du lägga till reklam i form av textlänkar. De är användarvänliga samt att besökarna oftast klickar på dessa mer än en reklambanner.

Anslut dig till flera affiliatenätverk
Då Internet är så stor, så finns det flera olika affiliatenätverk på nätet som man kan ansluta sig till. Jag är medlem på alla, detta är för att man då kan jämför de olika provisionerna som man får från de olika nätverken. Oftast så är samma företag anslutna till olika affiliateprogram och erbjuder då affiliate olika betalningar. Det kan skilja på 30–100 kronor från program till program. Så för att få ut maximal effekt av annonserna på din hemsida så ska du ansluta dig till alla som jag har gjort. Du kan läsa mer om affiliatenätverk här.

Detta var mina tips för hur man tjänar mer pengar på sin hemsida. Jag använder de och flera andra gör det också. Så vill du börja få in mer pengar så ska du göra precis som jag!

Din nisch gör att du tjänar pengar

I affiliatemarknadsföring så är det viktigt att nischa sig. Att bara fokusera på en marknad och inte flera stycken på en och samma gång. Det går att göra, men använd olika webbplatser / domäner till det då. Denna webbplatsen är ett perfekt exempel på en bra nisch, ägaren riktar in sig på en marknad och det är affiliate. Det står inget annat än om det på denna webbportalen. Gör du lika dant, fast inom en annan bransch?

Man kan göra det inom vilken vilken marknad som helst, där det säljs saker. Alla vill synas jämte innehåll på Internet som handlar om deras produkter / tjänster. Som affiliate ska man försöka att hitta en bransch som inte är så värst konkurrensaktig. Det ska även vara en liten del av befolkningen som vill ha denna produkten tjänsten som du nischar in dig på. Annars har du ingen att sälja till eller att hjälpa att sälja. Ibland kan man hitta en riktig guldgruva, men detta menar jag att man endast bygger upp en enkel webbplats med lite reklam på (inom nischen) max 1 dags jobb. Sedan låter man denna webbplatsen vara 2-3 veckor. Efter det återkommer man och se hur bra den ligger till i sökmotorerna efter relaterade sökningar. Ligger den bra till (topp 10 placering på ett bra nyckelord) så vet man att det inte behöver göras mycket jobb för att den ska få en första plats. Det är vad jag kallar en guldgruva, webbplatsen kommer sedan att gå helt på autopilot och tjäna pengar åt mig 24 / 7.

Hur hittar man sin egna nisch? Ja du, det finns som sagt flera olika branscher att rikta in sig på. Jag rekommenderar dig att välja ett område som du själv har intresse av. Annars så kan du lätt halka undan och lägga projektet på is. Ju mer du redan nu vet om en sak, ju mer kan du ju skriva om det utan att leta upp en massa fakta.

Tar faktureringen för ditt företag upp mycket av din dyrbara tid? Vid en fakturering är det inte bara fakturor som ska skrivas och skickas iväg, utan man måste också hålla koll på de redan skickade fakturorna och veta vilka som är betalda och vilka som kräver en betalningspåminnelse. Vid manuell fakturering kan detta vara väldigt svårt och tidsödande.

En viktig del av faktureringen är också att spara och arkivera alla fakturor för att ha dem som underlag vid bokföringen och vid redovisningen av företagets intäkter. Om du sköter sin fakturering manuellt så är det alltså extra viktigt att du ofta gör säkerhetskopior av dina fakturor för att inte all fakturering ska gå förlorad i fall datorn skulle haverera.

För att underlätta arbetet vid fakturering så kan du använda ett faktureringsprogram och automatisera din fakturering. Genom att använda ett faktureringsprogram så får du kontroll över kassaflödet och kan t.ex. lätt se vilka fakturor som har blivit betalda med bara några musklick. Det är också betydligt enklare att sköta sin fakturering genom programmet eftersom det skapar ett kundregister vilket gör att du inte behöver fylla i samma uppgifter flera gånger om du fakturerar en återkommande kund. Att använda ett faktureringsprogram har många fördelar och kan till och med halvera den tid som du använder till fakturering.