Att spela lotto på Svenska Spel

Många har fina minnen av att de varit med och spelat på lotto med föräldrarna när de var barn. Man fick följa med till spelbutiken, kanske var ens födelsedag ett av de nummer de valde, kanske fick man välja ett nummer själv. Hur som helst så är det många som har varma minnen från de där utflykterna till spelbutiken. Det kanske är en anledning till att lotto fortfarande är så populärt.

I Sverige är lotto ett riktigt populärt spel och har varit det under lång tid. Förr spelade man på de nummer man valt ut i en spelbutik. Alltså en fysisk plats där man spelar på olika spel. Idag ser det annorlunda ut. Nu sker den största delen av alla spel online. Spelbutikerna finns i viss mån kvar, men det var länge sedan nu de upplevde sina glansdagar.

Det bolag som gett svenskarna en chans att spela lotto längst är Svenska Spel. De hade länge monopol på spel i Sverige, något som ändrades för inte alls många år sedan. Här en fakta artikel om svenska spel lotto där man kan läsa mer om bolaget.

Så spelar man på lotto hos Svenska Spel

I och med att tiderna förändrades och spelandet flyttade ut på internet, så valde Svenska Spel att göra samma sak. Idag bedrivs merparten av deras spelmöjligheter online. Det har gjort att spelen är mer tillgängliga idag än vad de var för 20 år sedan. Man behöver inte längre åka ner till spelbutiken. Nej, idag kan man ligg ai soffan eller sitta på tåget till jobbet och lägga ett spel.

Det finns flera andra spelbolag som man kan spela på numera, men många väljer ändå Svenska Spel. Mycket handlar om tradition och att det är ett företag som man känner sig trygg med. Man vet vad det är för ett företag och det är samma som man spelat på i åratal.

Ska man spela hos Svenska Spel behöver man först upprätta en profil hos dem, man behöver även vara 18 år och bosatt i Sverige. När man är registrerad så kan man spela via deras hemsida eller deras app. De har många olika spel att välja mellan, men lotto är ett av de mest populära.

Stora summor

Idag är det stora summor man kan vinna på lotto och att någon är lottomiljonär är något man hör ofta. Det är skillnad mot hur det var en gång i tiden. DN rapporterar om att det har gått 40 år sedan den första miljonvinsten delades ut på ett svenskt lotto. Då var det en sak som uppmärksammades i media över hela landet. Idag är det vanligt att Svenska Spel delar ut så höga vinster.

Mycket har förändrats sedan dess, men grunden för lotto är den samma. Man fyller i en kupong och lämnar in den. Sen dras ett antal nummer slumpmässigt, det gäller både för lottospel som har en fysisk dragning och de som har en digital dragning. Sen hoppas man på att det är just ens nummer som dras, med lite tur vinner man!