Därför är Nintendo det bästa företaget inom interaktiv underhållning

Nintendo Co., Ltd. är ett japanskt multinationellt företag inom spel med huvudkontor i Kyoto. Nintendo är ett av världens största företag inom interaktiv underhållning efter börsvärde, och har skapat några av de absolut mest kända och mest sålda spelserierna, som Mario, The Legend of Zelda och Pokémon.

Deras två största rivaler, Sony Playstation och Microsoft Xbox, har funnits i spelvärlden nästan lika länge som Nintendo och fortsätter tävla om att dominera marknaden. Men oavsett vad dessa konkurrenter gör, så vågar vi säga att Nintendo är och förblir det bästa företaget inom världen för interaktiv underhållning. Varför? Det ska vi besvara här.

De är det mest innovativa spelföretaget

När det kommer till innovation inom spelvärlden så är det definitivt Nintendo som vinner. De har kommit fram med de mest unika och innovativa idéer som har bidragit till att förändra hela den interaktiva underhållningssektorn. När det gäller konsoler så finns det inget annat företag som skapat fler konsoler som varit annorlunda gentemot sina föregångare som Nintendo. Efter Super NES kom Nintendo 64, och så småningom Wii. Idag är det hybridkonsolen Nintendo Switch som slår försäljningsrekord och som drivit Nintendo tillbaka in i rampljuset.

De har världens mest älskade spelserier

Nintendo Co., Ltd. har utvecklat spel i över 30 år, spel som ger en mycket specifik kombination av både charm och nöje. Super Mario 64, Zelda: Ocarina of Time och Zelda: Breath of the Wild är bara några av de många titlar från företaget som höjts till skyarna under decennierna. Nintendo verkar helt enkelt förstå vad det är som gör briljanta spel briljanta eftersom de hela tiden fortsätter imponera sin publik. Förutom bara kunskap och talang menar speljätten att det handlar om tid också. Om inte tillräcklig tid ges till att utveckla spel så blir de heller inte bra. Just därför är företaget så noga med att ge sina utvecklare tillräckligt med tid.