eBay Partner Network affiliate program

Som du säkerligen redan vet är eBay ett e-handelsföretag som funnits i årvis och som samlar köpare och säljare från hela världen. Men visste du att eBay inte endast längre är en hemsida där folk kan köpa begagnade prylar? Faktum är att eBay också innehåller ett stort urval av både nya och begagnade produkter. Hela 80% av deras varor är sprillans nya.

Det är här eBay Partner Network affiliate program kommer in i bilden. Alla e-handelsföretag letar alltid efter sätt att maximera sin inkomst, varav affiliate marketing är ett av de bästa sätten att göra det på. Affiliate marketing är i princip en process som innebär att man säljer produkter för någon annan, utan allt för mycket arbete. Man delar ett par länkar på sin plattform och tjänar därefter provision baserat på hur mycket försäljning hos samarbetspartnern man genererar.

eBays affiliate program har varit ett av de mest populära alternativen för potentiella affiliate-marknadsförare. Här kommer vi kort gå in på hur deras program samt diskutera varför det kan vara värt att ge just eBays Partner Network affiliateprogram en chans.

Vad innebär det att vara en eBay affiliate?

Om du har en blogg, en hemsida eller bara ett konto på en sociala-medieplattform som Facebook, Youtube, Instagram eller liknande så kan du vara en eBay affiliate. Det vill säga att du på din plattform marknadsför eBays tjänster och produkter genom att integrera länkar till deras sajt. Som med andra affiliateprogram tjänar du pengar beroende på hur mycket trafik och försäljningar du genererar till eBay med hjälp av dina länkar.

Du ansluter dig helt enkelt till eBays affiliateprogram och följer stegen nedan:

  1. Hitta en produkt på eBay som du vill marknadsföra. Produkten bör såklart ha något värde för den plattform du är aktiv på.
  2. Skapa en spårbar affiliatelänk med hjälp av lättanvända verktyg från eBays affiliateprogram.
  3. Få dina läsare/följare att klicka på länken och köpa den produkt du länkar till hos eBay

När detta är fullfört tjänar du en procentdel av eBays intäkter. Med andra ord betalar eBay dig en provision av de pengar du hjälpt dem intjäna. Smart va?!

Varför bli en eBay affiliate?

Det finns massvis med olika affiliateprogram där ute. Det som utmärker just eBays är att eBay välkomnar även de potentiella affiliates som kanske inte har tusentals följare på sin blogg eller sociala-mediekonto. Även om du endast får liten eller ingen som helst kvalitetstrafik från Google kan du bli en del av deras affiliateprogram.

Utöver att det är enkelt att bli en eBay affiliate betalar de också ut även mindre provisioner. De betalar nämligen ut provision en gång i månaden till alla affiliates som skramlat ihop mer än 10 enheter av sin egen valuta. Gentemot exempelvis Amazon, där affiliates måste skramla ihop mer än 100 enheter av sin egen valuta, är detta väldigt generöst av eBay.

Slutligen är en sista anledning att använda eBays affiliateprogram det faktum att företaget klarat sig utmärkt ända sedan 1995. Letar man efter ett långsiktigt partnerprogram för affiliate marketing kan eBay definitivt vara ett bra och säkert kort.