Några tips för att få fler klick på din hemsida

Affiliate marknadsföring handlar till viss del om att nå fram med sin hemsida eller produkt till nya grupper av människor. Detta är ju sådant som kan vara väldigt svårt att göra själv. Och ja marknadsföring är en nött som kan vara klurig att knäcka. Vilken typ av marknadsföring som fungerar är organiskt och förändras hela tiden. Då kan Affiliate marknadsföring vara en riktigt bra hjälp på vägen. Men även om du som företag tar hjälp av ett Affiliate program så kan det vara smart att också göra några saker själv för att försöka maximera exponeringen.

Se till att vara tydlig i din inriktning

Ett viktigt steg är att verkligen vara tydlig i din inriktning och nisch. Varför ska människor gå in på just din sida? När man skapar en produkt eller tjänst så vill man ofta att folk ska komma och tänka på denna när de är i behov av någonting. Alltså om du har en hemsida med hårvård så vill du att människor ska gå in på just din hemsida när de ska köpa ny hårvård. Hur skapar man det behovet? Man är tydlig med sin inriktning och vad det är man erbjuder.

Ge erbjudande till nya besökare

Ett sätt att generera fler besökare och betalande kunder om man nu har en butik är att erbjuda någonting till nya kunder. Exempelvis en viss procent när de handlar för första gången. Eller om man bedriver ett casino kanske erbjuda free spins för nya spelare. Det är ett sätt att välkomna nya kunder och besökare få dem att känna sig välkomna in i värmen. Dessutom är det ett sätt att få människor att vilja komma tillbaka och använda sig av tjänsten eller köpa produkten igen.

Var kreativ – gör något som ingen annan gör

Men vad som kanske är ännu viktigare än ovannämnda är att försöka skapa någonting som överraskar besökaren eller kunden. Att göra någonting som ingen annan gör är kanske lite av en omöjlighet idag men det kan vara ett mål att försöka vara så nytänkande som möjligt. Att skapa ännu en sida eller produkt som det redan finns många exemplar av är både dumt och svårt att slå sig fram på. Så försök att tänka utanför det som redan finns på marknaden. Vad gör andra? Varför gör dem så? Vad kan jag göra annorlunda för att det jag skapar ska vara mer intressant?

Släpp fram humorn

En sista sak som faktiskt kan vara ett bra knep vad gäller att locka både besökare och kunder är att släppa fram humorn. Mycket av det som görs, skrivs och talas om är allvarligt så många söker en paus ifrån vardagens allvar och letar efter lite humor och lätthet. Släpp in lite lätthet. Även om den tjänst eller produkt man skapar har ett djup och är allvarlig så finns det oftast sätt att prata om dessa på som inte behöver vara fullt så allvarliga. Om inte annat så kan det vara roligt för dig själv.