Några tips för att hitta ämnen som kan driva trafik till bloggen

Det primära med att skriva en blogg är att man vill att folk ska läsa den. Därefter att läsaren klickar sig vidare till tjänster eller produkter så att man kan tjäna pengar på bloggen. Det är lättare sagt än gjort. Vi ska ge er några tips för hur man kan tänka för att skapa innehåll som kan driva trafik.

Om man vill att bloggen ska driva trafik så måste man använda sig av intressanta ämnen. Det kan vara aktuella ämnen eller trendiga ämnen men främst unikt innehåll som på något sätt engagerar läsaren. Därför så gäller det att man har lite koll på vad som händer i världen och vad som trendar. När man hittar något intressant ämne så är det viktigt att man gör en bra research och fördjupar sig i ämnet. Så att man har koll på vad man ska skriva om. Här kommer några tips på hur du kan hitta ämnena som kommer att driva trafik.

Planera publiceringen av bloggartikeln med Google trends

I Google trends kan man hitta under vilken period på året människor söker på vissa sökord. Du kan enkelt ta reda på när en sökterm trendar och göra upp en planering om när eller när du inte ska publicera ditt blogginlägg. T.ex. så publicerar man inte en blogg om jul i februari.

Om vi tar Halloween som ett exempel så börjar folk att söka lite smått på Halloween redan i slutet av augusti. Sedan så ökar sökningarna stadigt under september för att kulminera i slutet av oktober. På det här sättet kan du enkelt ta redan på när du ska publicera din bloggartikel för att maximera möjligheterna till att kunna driva trafik till sidan.

Populära produkter och märken i USA

Ganska så ofta börjar en trend i USA eller Storbritannien för att sedan efter ett tag även hitta till Sverige. Om man håller koll på märken och produkter som amerikanska eller brittiska webbutiker annonserar om. Man kan då få en fingervisning om vad som är populärt där just nu. Men speciellt intressant blir det om hittar nya produkter eller nya märken som man inte har hört talas om. Eller där det inte dyker upp några sökresultat på svenska. Då kan det vara ett ypperligt tillfälle att skriva en blogg om det.

Ett exempel på det är ett amerikanskt företag som Scrub Daddy som säljer unika rengöringssvampar. Scrub Daddy startade redan 2012 och har sedan dess blivit enorma i USA. Under 2021 så börjar man se att söktrenden i Sverige ökade markant, för att nu under 2022 bli riktigt höga. Genom att hålla koll på vad som trendigt i andra länder så kan mzan vara tidig med att skriva om en trendig produkt eller märke. På det sättet så kan man enkelt öka chanserna till att driva in trafik.

Ha koll på trender med TikTok och Youtube

Både TikTok och Youtube är plattformar där trender blir virala. Om man har koll på vad som händer på dessa plattformar så kan man snabbt hänga på och skriva om ett ämne innan det hinner bli viralt. Det kommer garanterat ge trafik till din sida om trenden blir stor.

En produkt som blev trendigt under förra året genom TikTok var rengöringsmedlet The Pink Stuff. De lyckades bli virala med sina videos på TikTok och de spred sig snabbt till Sverige. Ett företag som var snabba med att ta in produkten var 123ink. Det gynnade 123ink att de hade koll på vad som blev trendigt i Sverige. Genom att hålla koll på appar som Youtube och TikTok så kan man snabbt skriva en bloggartikel på ämnen som trendar. Därigenom så kan man bli en del av det virala och få mycket trafik till sin sida.

Med hjälp av dessa tips så hoppas vi att du kommer att driva in massor av trafik till din sida.