Recension av FIFA 22

Serien med FIFA spel har gått från ett sportspel i mängden till en global jätte. Idag finns det miljoner människor världen över som spelar FIFA och väntan på nästa upplaga är äntligen över. Vi har spelat FIFA 22 på PS5 och blivit mycket imponerade. Men även om du inte har hunnit få tag på ett PS5 än så behöver du inte oroa dig. FIFA 22 finns även till PS4 och andra konsoller. 

Av alla PS5 spel som har släppts hittills är det utan tvekan FIFA 22 som har fått mest uppmärksamhet. Spelet är en global gigant och spelas av alla möjliga människor. Utvecklarna av FIFA har alltid försökt förbättra på tidigare spel istället för att försöka uppfinna hjulet på nytt. Så är även fallet här och FIFA 22 både ser och känns helt fantastiskt.

Familjärt med en känsla av nystart

FIFA 22 är det första FIFA-spelet som har utvecklats med PS5 som riktmärke. Detta betyder att utvecklarna har kunnat använda sig av den kraftfulla hårdvaran som finns på plats i PS5. Spelet ser helt fantastiskt ut och ur ögonvrån ser det kusligt likt en vanlig fotbollsmatch på TV. Vi imponerades som du kanske märker direkt av grafiken.

Själva spelupplevelsen är lik tidigare upplagor, det finns dessvärre inte så mycket som utvecklarna kan göra för att ta konceptet fotboll mycket längre. Men vad man kan göra, och vad de har gjort, är att pusha det till sin absoluta gräns. Alla nya animationer är följsamma, smidiga och alla rörelser känns fullt naturliga. Responsen är på knapptryck är också utmärkt.

Allt detta leder till en helt ny känsla. Spelet ser och känns fantastiskt och går snabbt att lära sig. Samtidigt är FIFA 22 mer responsivt och känslan av kontroll över dina spelare är tagen till nästa nivå.

Älskade spelsätt gör comeback

FIFA har alltid varit bra på att göra det så enkelt som möjligt att snabbt komma in i en match från soffan. Med några få knapptryck och på mindre än en minut så kan upp till 8 spelare vara redo att ta plats på någon av världens största arenor.

Men även två populära spelsätt gör efterlängtad comeback i FIFA 22. FUT är tillbaka och kommer nu med en webbapplikation så att du alltid kan ha koll på ditt lag, oavsett var du befinner dig någonstans. Det populära Weekend League är också tillbaka. I Weekend League så spelar man ett antal matcher under en helg och får sedan belöningar beroende på hur bra det har gått och var någonting som vi tyckte var oerhört roligt.

FIFA 22 är ett PS5 spel du inte får missa

FIFA 22 känns verkligen som ett steg framåt för serien. Det finns vissa som tyckt att FIFA har stagnerat på senare år, men den senaste upplagan är verkligen ett steg framåt. Mycket ligger i själva spelupplevelsen samtidigt som spelet ser helt makalöst ut. Vi kan varmt rekommendera FIFA 22 och tror att du kommer bli mycket nöjd om du väljer det som ditt nästa PS5 spel, oavsett om du tycker om fotboll eller inte.