Så blir du en affiliate-marknadsförare utan en hemsida

Det finns en viss fördom kring att man som affiliate-marknadsförare måste ha en hemsida. Visst är detta det säkraste sättet att lyckas med affiliate-marknadsföring på, men faktum är att det går helt utan en hemsida/blogg också!

Nyckeln till affiliate-marknadsföring är trots allt att veta hur man skickar personer till affiliate-leverantörens hemsida, och det kan man åstadkomma på andra sätt än endast genom en hemsida. Här listar vi därför några tips på hur du kan bli affiliate-marknadsförare helt utan en egen hemsida.

Tjäna pengar genom sociala medier

Affiliate-marknadsföring, om du inte redan vet vad det är, är en slags reklammodell där ett företag betalar en samarbetspartner för att generera trafik som leder till försäljning av företagets produkter och/eller tjänster. Samarbetspartnern, det vill säga du, tjänar pengar på trafiken du genererar till företaget och det blir utbetalt som provision. Vanligtvis pågår affiliate-marknadsföring över bloggar och hemsidor, men allt mer vanligt blir det över sociala medier!

Det vill säga att om du har ett konto på Youtube, Instagram, Twitter eller Facebook så räcker faktiskt det. Men oroa dig inte – du behöver inte ha ett stort antal följare! Det räcker med att du lär dig strategierna som krävs för att locka trafik till företaget du samarbetar med hemsida.

Oavsett plattform går affiliate-marknadsföring ut på samma sätt

Oavsett om du blir affiliate-marknadsförare på sociala medier eller genom en blogg är processen den samma. Du börjar med att hitta en produkt eller tjänst som du tror blir lättast för dig att marknadsföra. Det kan vara något så simpelt som hudvårdsprodukter eller kattsand, men också något liknande casino-utan-registrering.io, alltså att du marknadsför spelbolag med bas online.

Har du i förväg inte ett jättestort nätverk på Instagram eller Twitter gör det inget. Visst är det en fördel, eftersom du kommer generera trafik. Men du kan också vända dig till enskilda personer som du tror är intresserade av de produkterna eller tjänsterna du marknadsför. Men ljug inte, och försök för guds skull inte bara satt sälja någon produkt för att tjäna lite pengar snabbt. På så sätt kommer du inte tjäna något alls. Vill du skapa en stabil inkomstkälla måste du välja en produkt du själv tror på, och som du personligen själv skulle kunna använda dig av.

Några små tips på vägen

Affiliate-marknadsföring är ett perfekt sätt att tjäna lite extra pengar på, och går att genomföra utan att ha en blogg eller en hemsida. Det viktigaste är att du lär dig strategierna som krävs för lönsam affiliate-marknadsföring.

Ta dig tiden som krävs för att hitta bra produkter/tjänster att marknadsföra. Lägg ner tid på att skriva innehåll och börja långsamt. Skicka inte meddelanden till 500 personer om dagen. Välj så många du kan hantera. Det är bättre att du lägger ner tid på att utveckla ett bra meddelande snarare än att skicka iväg ett par hundra halvdana.

Men viktigast av allt är ändå att du har tålamod. Du kommer förmodligen inte tjäna så mycket pengar i början, men så fort du kommit igång kommer du märka hur enkelt det faktiskt är att generera en extra inkomst online.