ShareASale affiliate program

ShareASale är ett av Nordamerikas ledande nätverk för affiliate marketing. De erbjuder en mängd smarta verktyg för sina affiliates och generösa provisioner för de som väljer att samarbeta med dem. Vill du lära dig mer om ShareASales affiliate program föreslår vi att du läser vidare.

ShareASale är i sin enkla form ett affiliate marketing-nätverk baserat i Chicago, USA. Deras affiliates använder sig av ShareASale för att hitta produkter att marknadsföra och tjänar således provision när de hänvisar potentiella kunder till deras produkter. Du som affiliate kan använda din egen hemsida, blogg, sociala-mediekonto eller liknande medel för att marknadsföra produkterna. ShareASale har över 3900 affiliate-program som spänner sig över 40 olika kategorier. Nyfiken? Fortsätt läsa!

Bli en del av ShareASale affiliate-nätverket

ShareASale är relativt enkelt för nya affiliates att starta ett samarbete med. Detta ger vi dem ett plus i kanten för. Du måste dock ha en hemsida för att ens ansöka om ett affiliatekonto på ShareASale, vilket är rätt vanligt för affiliateprogram idag.

När du väl har det är det en kort och enkel process som följer. Du surfar in på ShareASales affiliate program och fyller i ett formulär. På detta formulär kommer du behöva fylla i dina användaruppgifter så väl som affiliateinformation, kampanjinformation och andra ekonomiska detaljer.

När du har skickat in formuläret granskas det inom max två dagar. När du väl blivit godkänd får du ett e-postmeddelande från ShareASale där du ska verifiera och aktivera ditt konto!

Nästa steg är att ansöka om specifika handelsprogram som du vill marknadsföra genom ShareASale. ShareASale arbetar nämligen med över 14 600 annonsörer som erbjuder miljontals produkter för kunder världen över – så välj något med omsorg!

Så tjänar du pengar med hjälp av ShareASale

Vitsen med affiliateprogram och ShareASale är trots allt att tjäna pengar. Som vi redan gått igenom kan du välja ett par olika handelsprogram inom ShareASale och därefter marknadsföra deras produkter på praktiskt taget vilket sätt du än önskar. Här är några tips på hur du lyckas:

Skriv en guide, ett omdöme eller varför inte en artikel?
När du marknadsför produkter eller tjänster är guider, omdömen och artiklar smarta sätt att locka kunder på. Du kan till exempel skriva en recension om en viss produkt och vara så ärlig som möjligt – fast givetvis krydda till det lite. Glöm inte att inkludera affiliate-länken bara!

Marknadsför produkten på sociala medier
Sociala medier är kraftfullare än någonsin. Därför är det viktigt att utnyttja de resurser du har. Lägg upp en bild på Instagram och länka till en viss produkt du testat och rekommenderat. Förhoppningsvis har din kanal tillräckligt många följare och då tjänar du pengar genom att dina följare klickar på länken och köper den valda produkten.

Integrera annonser på din plattform
Sist men inte minst kan du integrera annonser på din plattform för att tjäna pengar med hjälp av ShareASale. Du kan exempelvis integrera annonsen på sidofältet på din blogg eller som en banner på din hemsida. Oavsett hur du gör det är vitsen att locka folk till att klicka på länken och köpa – så se till att tänka smart!