Skapa en trovärdig profil och maximera affiliate marketing

Allt fler skapar sig stora sociala medier plattformar på exempelvis Instagram eller Tik Tok. Det gör att dessa också blir intressanta för affiliate marketing och kan därmed tjäna pengar genom detta. Men för att affiliate marketing ska fungera så bra som möjligt så krävs det också att man skapar en profil som verkligen är trovärdig. Det går inte att sprida ut sig i öst och väst utan krävs att man har en inriktning som känns trovärdig, men hur gör man det?

Ja trovärdighet är A och O på sociala medier plattformar. Eftersom det finns så extremt många olika människor och företag att följa så krävs det att följarna känner att det känns trovärdigt det man rekommenderar och hur man framställer sig själv eller företaget på sociala medier.

Specificera dig på ett område

Det finns exempelvis otaliga inredning- och modeprofiler sociala medier plattformarna just nu. Och ska man lyckas i det området så gäller det verkligen att sticka ut. Men det finns däremot andra områden som det inte är lika många företag och profiler som specialiserar sig inom. Att gå in för det kan vara ett knep för att faktiskt sticka ut ur mängden. Hitta ditt eget specialintresse, vare sig det är keramik, travsport, oddsjämförelse eller litteratur. Med en stark nisch finns det en större chans att lyckas inom denna bransch.

Var selektiv med vad du länkar till

Någonting annat som är väldigt viktigt inom denna bransch är att vara selektiv med vad man länkar till. Personer som länkar hej vilt till allting, högt och lågt, till höger och vänster där vissa saker kanske rent av motsätter varandra bygger inte upp ett bra förtroende.

Det gäller att välja ut det som faktiskt passar den nisch som du är inne på och enbart jobba inom det området. På så sätt skapas en trovärdighet att du vet vad du pratar om när du pratar om någonting inom det specifika området. Detta är viktigt för att andra ska klicka på det du rekommenderar.

Skapa kontinuitet

Att skapa trovärdighet är också någonting man gör genom att bygga upp en närvaro. Att vara närvarande kontinuerligt med att lägga upp och skapa en dialog med besökarna är minst lika viktigt som vad man faktiskt lägger upp. Algoritmer styr om människor kommer att komma in på sidan på sociala medier och faktiskt klicka på någon länk. Därför är det viktigt att ständigt komma med något nytt och skapa ny content som genererar mer publik såklart, men framförallt håller fast vid den krets man redan skapat.

Detta är några av de tips som vi har för att faktiskt skapa och bygga upp en trovärdighet online. Att skapa en plattform som människor vill följa och därmed en plats för affiliate marketing fungerar. Men det kanske allra viktigaste som man inte ska glömma är förstås att man måste brinna för det man gör. Ska man lägga ner mycket tid och energi på någonting så skiner det igenom om man inte faktiskt tycker att det man gör är viktigt.