Tjäna pengar som sportbloggare – så gör du!

Alla förtjänar att spendera tid på det man älskar. Älskar du sport, varför inte engagera dig i det? Älskar du att skriva? Varför inte starta en sportblogg? Med en sportblogg kan du skriva om de ting du har ett brinnande intresse för, samtidigt som du kan tjäna pengar på ditt skrivande. Men hur gör man för att bli en framgångsrik sportbloggare när konkurrensen är så tuff? Det ska vi försöka besvara här.

Bestäm dig för ett specifikt ämne

Det finns redan tusentals sportbloggar där ute. Därför bör du inte försöka blogga om allt som har med sport att göra, men snarare bestämma dig för ett specifikt ämne och fokusera på detta. Att välja en specifik nisch för din sportblogg ökar dina chanser för att få en mer riktad trafik på din blogg, och därmed även tjäna mer på dina inlägg. Så istället för att försöka skriva till en enorm publik med olika intressen, försök att skriva till en specifik publik. Det kan exempelvis vara en blogg med fokus på svensk sport på tv, eller varför inte något i stil med oddsappar.se där du jämför olika bettingbolag för sport på den svenska marknaden?

Lägg ner tid och engagemang på innehållet

En blogg är ingenting utan blogginlägg av högsta kvalitet. Du kan inte skriva ointressanta inlägg med grammatiska fel här och där och förvänta dig att du får bra trafik till bloggen. Du måste lägga ner tid och engagemang på det innehåll du skriver, annars kommer dina läsare aldrig bli övertygade. För att göra det enklare för dig är det smart att försöka schemalägga när du ska skriva dina inlägg och när de ska publiceras. Börja med att ha som mål att skriva minst 1 inlägg i veckan, och lägg ner så mycket tid som du har på att utveckla dessa.

Marknadsför din blogg

Bara för att ditt innehåll är fantastiskt betyder det inte att du kommer generera trafik. Förutom att skapa bra innehåll måste du också förmedla innehållet till läsare. Det är här marknadsföring kommer in i bilden. Har du redan en sociala medie-plattform med rätt många följare? Varför inte tipsa dina följare om din nya blogg? Så fort du börjat få några hundra läsare till din blogg kommer det bli betydligt enklare att nå ut till fler. Som småningom kommer du kunna börja med affiliate-marketing, och därmed inte bara tjäna pengar – men även bygga upp ett affiliate-nätverk.

Förbli engagerad i det du gör

Efter några månader har du förhoppningsvis en snygg blogg med några hundra läsare. För att behålla dina läsare måste du förbli engagerad i det du gör, annars kommer dina läsare också tröttna på innehållet. Se till att fortsätta skriva om ting som du brinner för, och sälj för guds skull inte din själ för att tjäna pengar. Många bloggar idag gör tyvärr reklamer för produkter och tjänster de själva inte tror på bara för att tjäna pengar, och detta genomskådar läsare mer än ofta. Det är alltid bättre att tjäna lite pengar i början och stå för det man skriver om och marknadsför!