TradeDoubler recension

Affiliatenätverket TradeDoubler är ett pålitligt återförsäljarprogram. Det finns program för alla sorts brancher, så det är bara att välja ett som passar till din webbplats. Du får betalt när du kommit upp till 500 kronor, pengarna betalas ut direkt till din svenska bank. Arbetsgivaravgifter och skatt dras även av innan pengarna förs över, så du slipper att bryr dig om sånt när deklarationen kommer.

TradeDoubler har 146 svenska företag i sitt nätverk!

Med runt 1700 olika företag världen över, så är hela 146 ifrån Sverige. Så har du utländska webbplatser så har du ännu mer att välja på som white label program. Programmen betalar endast per lead eller per avslut, det finns alltså inte CPC att välja på. Du kan följa statistik över vilka webbplatser som ger dig bäst betalt som du har samarbete med TradeDoubler. För att kunna få annonser från deras nätverk så krävs det att du lägger in en kod i din källkod på webbsidan. Denna lägger du i “header” för att verifiera din domän. Därefter är det bara att ansöka till de företagen du är intresserad av.

Specialfunktioner hos TradeDoubler

För cirka ett årsen så införde de en ny sorts annonsering på webbplatser. De döpte denna till AdMatch. Med denna annonseringstypen kan du få fram relevant reklam på din webbplats. Exempel, om du har en webbplats om ekonomi så kommer du att få ekonomreklam till den sidan som du har installerat AdMatch på. Varje gång en ny besökare kommer till din sida så kommer nya annonser att dyka upp. Fungerar helt ok enligt oss på Affiliate Centrum.

Supporten

Jag har gjort ett litet test med TradeDoubler. Då vi har flera webbplatser förutom denna så har vi skickat ett mail från 4 olika e-postadresser med olika frågor. Och alla blev besvarade efter cirka 9 dagar, detta är inte ok. Som affiliate ska man få svar direkt tycker vi. Detta är något som TradeDoubler får jobba på för att kunna få upp sitt egna betyg!

Sammanfattning

Vi tycker att TradeDoubler är ett utmärkt val för den som vill börja tjäna pengar på sin webbplats. Har du svårt att bestämma dig vilket affiliatenätverk som passar dig, så kan vi säga att detta är det som du borde välja. Du har flera olika funktioner som inte alls är svåra att lära sig.