Travintresserad? Utforska affiliateprogram inom branschen!

Om du är en nybörjare inom affiliate- och/eller travvärlden är det inte säkert att du är bekant med affiliateprogram. Chansen är dock att du så fort du blir mer erfaren inom bägge kategorier kommer att stöta på begreppet allt oftare.

Grejen är den att det idag finns affiliateprogram inom de flesta nischerna, varav de programmen för betting, casino och trav helt klart är bland de populäraste. Om du är intresserad av trav och allt det innebär föreslår vi därför att du fortsätter läsa.

Vad innebär ett affiliateprogram för travsport?

Så vad är egentligen ett affiliateprogram för travsport? I grund och botten, precis som med alla andra affiliateprogram, innebär det att en innehållsskapare (affiliate) samarbetar med ett spelbolag som inkluderar trav på sin sajt. Detta innehåll som skapas genererar sedan trafik till spelbolagets hemsida, varav spelbolaget och affiliaten delar intäkterna från denna trafik. Normalt beräknas intäkterna ut baserat på en procentandel, och hur hög denna procentandel är kan variera från affiliateprogram till affiliateprogram.

Du har säkerligen stött på affiliateprogram många gånger förut. Om inte på denna sida så på andra plattformar du befinner dig på. Länkar till olika spelbolag för trav integreras dagligen på bloggar så väl som plattformar för trav som travsport.io. Även Facebook och Instagram har blivit väldigt populära plattformar för travsports-affiliateprogram.

Vilka affiliateprogram för trav finns det?

Det finns en uppsjö av program för dig som vill arbeta som affiliate för trav. Faktum är att du kommer hitta länkar till affiliateprogram på de flesta stora spelbolagens hemsidor idag. Några populära är exempelvis Betsson och Unibet, där du som affiliate får ersättning för dina värvade spelare. Det vill säga att du kan integrera länkar på din blogg, hemsida eller sociala medie-plattform och faktiskt tjäna pengar livet ut. Om du lyckas generera tillräckligt med trafik såklart. Grejen med affiliateprogram är att det inte krävs så mycket hårt arbete för att tjäna pengar. Hur du går till väga för att dra in pengar går vi igenom i nästa punkt.

Vad gör en trav-affiliate? Och hur tjänar man pengar som affiliate egentligen?

Affiliateprogram kan kännas rätt komplexa för den som inte är insatt i det sedan tidigare. Saken är dock den att det är relativt enkelt att lära sig och förstå. Som vi tidigare varit inne på går man helt enkelt med i ett affiliateprogram för att komma igång. Det kan vara Betssons eller Unibets, alternativ något annat spelbolags affiliateprogram som har fokus på travsport. Innan du skickar iväg en ansökan måste du givetvis ha en sorts plattform där du kan kommunicera innehåll om trav. Det kan som sagt vara vad som helst egentligen: en hemsida, blogg eller Instagramkonto.

När plattformen är färdigställd och du joinat ett affiliateprogram kan du börja dra in pengarna. Här handlar det helt enkelt om att integrera de länkar du fått genom affiliateprogrammet på din plattform. Detta skall göras på ett smidigt sätt, därav vikten att skriva om travsport för att länkarna ska se naturliga ut. När dina läsare klickar på dessa länkar och registrerar sig tjänar du pengar. Ju mer trafik desto mer pengar genererar du!