Vad krävs för en framgångsrik app?

Att utveckla en framgångsrik mobilapp kräver väldigt mycket arbete. Utvecklaren måste noggrant överväga varje aspekt för att leverera något som tillför värde till användarna. Men vad är det egentligen som krävs för att en app ska lyckas på den konkurrensutsatta marknaden?

För att sticka ut från mängden appar på marknaden behöver utvecklaren bland annat djupgående marknadsundersökningar och stor expertis inom utvecklingsområdet. Man måste även vara säker på att produkten är välbyggd och väl anpassad efter marknadens behov. Nyfiken på att lära dig mer? Fortsätt läsa!

1.    Att den löser ett problem

Idag finns mer än 2 miljoner appar för nedladdning på App Store och cirka 3 miljoner på Google Play. Varje produkt eller tjänst som lanseras idag måste lösa ett ”samhällsproblem” för att sticka ut. Ta till exempel Uber eller Foodora, som var för sig löser vardera problem. Uber tar människor från plats till plats och Foodora levererar mat direkt hem till dörren.

2.    Dess gränssnitt är användarvänligt

Det räcker inte med att en app går att använda för att underlätta vardagen eller lösa ett problem. Den måste dessutom vara lätt att använda sig av. Om inte gränssnittet är användarvänligt är appen ingenting att ha.

3.    Den är säker och pålitlig

Säkerhet är verkligen en av de viktigaste aspekterna som avgörs en apps framgång över tid. Eftersom de flesta appar lagrar och interagerar med känslig personlig information måste de vara både säkra och pålitliga, annars kommer användare inte känna sig trygga, vilket i sin tur resulterar att de aldrig laddar ner apparna överhuvudtaget.